woensdag 3 september 2008

River Plate- San Lorenzo

Wie niets herkent in deze titel: geen nood, u bent nog steeds mee. Voor diegenen die de titel wel herkennen: een voetbalmatch live in Argentinië is zoooveel sfeervoller dan in België!


Yolan is dus zondag samen met zijn broer (en een van zijn vrienden) naar een voetbalmatch gaan kijken: zijn ploeg (River Plate) tegen San Lorenzo. Goed op tijd aangekomen zodat we zeker goede plaatsen hadden. Hier zijn de stadia immers wel vol, in tegenstelling tot België. En al voor de match iedereen a volonte! Bijna altijd eerst de supporters aan de overkant, waarna alle supporters van River Plate uit volle borst de anderen gewoon totaal overklasten.

Een lied was heel makkelijk en kon ik goed meezingen: vamos (komaan) amos amos River Plate, Vamos amos amos River Plate, Vamooooooooooooooooos River Plaaaaaaaaate. En in plaats van 2 handen in de lucht, zwaaien ze hier steeds met de rechterhand, een beetje op een jannettige manier. Maar zo wordt hier dus gescandeerd:D. De match zelf was eigenlijk helemaal niet goed, namelijk 0-0 en weinig kansen, maar de supporters zorgden voor genoeg animo.

Foto: hier komen de spelers van River Plate op het veld.
Pittig details is wel de voorzorgsmaatregelen tegen gevechten: er kan geen bier gekocht worden in het stadium maar speciaal is vooral hoedat de supporters van de tegenpartij behandeld worden: Ze zitten in 3 blokken die met prikkeldraad zijn omgeven. Er stonden een stuk of 50 politiemensen rondom hen en na de match moesten wij eerst een half uur wachten totdat alle supporters van de andere ploeg veilig weg waren. Wat moet dat geweest zijn in het verleden!

Maandag op school aangekomen, vroegen een paar mensen of ik niet toevallig naar de match van River tegen Lorenzo was gaan kijken, waarop ik natuurlijk trots Ja zei. En als ik vroeg waarom, zeiden ze dat ik op tv ben gekomen:D, ik ben dus al meteen een tv ster!

Hasta Luego

4 opmerkingen:

Anoniem zei

voetbal voetbal voetbal...

Moet meneertje geen huiswerk te maken ofzo ? Als dat maar goed afloopt...


Veel liefde en mignonettkes toegewenst x

Anoniem zei

cool man dat ge zo'n toffe dingen kunt meemaken en dan nog zelf een 'rijzende ster in wording' door op de nationale Argentijnse Tv in beeld te komen. Misschen wordt ge wel gespot door de talentscouts van ANderlecht.
Tof telefoontje
Hasta luego

Moosability zei

Zijn die van River Plate nu de batty boys of die van San Lorenzo? Ge zat precies hoog in de tribunes, kon ge wel goed zien? Is uw keel lekker schor zoals na een skoutte weekend?

PS : ik heb wat schrijffouten eraf gehaald.

Jack/ass zei

Later gaan wij 2 is naar Argentinië om een voetbalmatchke te zien ze maat:D

Volgend jaar verwacht ik ne 'technisch goeie Argentijnse voetbalflogger' in België ;P

't Amusement nog!
Hasta luego