maandag 8 september 2008

geesten oproepen

Ten eerste: sorry voor het late bericht, ik had namelijk een druk weekend. Ik zal het proberen goed te maken met wat meer berichten deze week, ik heb ook weer wat inspiratie gevonden. Zaterdag mocht ik naar een "verjaardagsfeestje". Het was namelijk de verjaardag van Axel, ne copain van in de klas (helemaal niet de beste, maar kom). Veel feest was er niet aan, het was meer spelletjes spelen, eten en verder spelletjes spelen, Er is geen druppel alcohol gevloeid! 1 Van de spelletjes vond ik zo grappig dat ik er toch iets over moest schrijven: geesten oproepen. Je kent het wel allemaal: iedereen zit in een cirkel, je concentreert je, allemaal een vinger op een glas en dan de geest "oproepen".

Bij mij ging het mis bij het concentreren, ik schoot de hele tijd in de lach, hoe kunt ge bij zo iets nu serieus blijven? De anderen irriteerden zich daar wat aan, maar ja veel kunt ge daar niet aan doen. Na een paar keer proberen hadden we toch een geest te pakken. Hij was van Argentijnse afkomst (toevallig), hij was geboren en gestorven in Buenos Aires, en leefde redelijk lang geleden (hij kende Maradonna niet). De volgende geest sprak toevallig Frans, zodat ik hem wat vragen kon stellen. Tegen dan had ik ontdekt dat je met een kleine beweging van u vinger de rest totaal kon beïnvloeden. Dat leverde wel leuke antwoorden op: Zijn favoriete voetbalspeler was quedja (de anderen hebben daadwerkelijk opgezocht of hij bestond), hij heeft de stad brwii in België bezocht (ik wou Brugge maken, maar dat lukte niet helemaal),...
Dat spel is zeker een aanrader om thuis te spelen, ik had echt de tranen in de ogen van het lachen.
Hasta Luego!

PS: ik ga vanaf nu ook berichten in het Engels schrijven, zodat ze het hier ook wat kunnen volgen. Maar geen nood: het zal altijd een dubbel bericht zijn (in het Nederlands en het Engels)

3 opmerkingen:

moes zei

gelukkig, ook in het Nederlands, dan ga ik kunnen volgen : )
Dat gaan we thuis eens doen, hé Yolan, geesten oproepen, in 't Vlaams dan?
kus kus

Frank zei

Hahahha, die dekselse spookoproep truuk. Hij werkt praktisch altijd.

Karen zei

Haha, jij speelt vals!