woensdag 29 oktober 2008

Mijn muur

Hola Belgas!

Alles gaat hier zeer goed, zeker nu ik weet dat ik mijn zusje binnen een week ga zien! Yeeey. Even een tussenberichtje over mijne muur. Ik vind hem namelijk tamelijk leuk versierd. Ik moet wel zeggen aan de mensen van Veltem: sorry dat ik jullie brief van op de Vlaamse Kermis niet heb opgehangen maar ik lees hem echt vaak:D. Bij elk stuk van de muur hoort wat comentaar, het gaat van rechts naar links (qua afwisseling he, altijd van links naar rechts)

  • (1) aangezien deze kamer van mijn zus was, en zei 3 maanden naar Australië is geweest, was dit de oorspronkelijke achtergrond. Ik vind het echter heel mooi, en wil niet dat deze speciaal voor mij verdwijnt, aangezien ik hier toch na een jaar weg ben
  • (2) mijn "leger" van burton mannetjes, met dank aan mijn gebroeder Sander
  • (3) mijn coole verzameling platen, ze zijn natuurlijk niet echt, maar ze lijken wel zo:D.


  • (1) "dj" gemaakt uit flyers van de coolste schoolfuif ooit (fresh 'n fruity 3 unlimited)
  • (2) Foto onder is van aan zee met de kinderen hier, mij geschonken door Hernan. Ik vind het een super coole foto. Boven een collage van fotos van papa en Nicole. Vond ik enorm leuk. Niemand houdt jou tegen om ook zo een collage te maken;). Ja jij! Jij daar in je luie stoel!
  • (3) Dit verdient toch een beetje speciale aandacht. Dit is de allercoolste kalender die ik ooit heb gehad of zal hebben. Speciaal voor mij gemaakt, 1 die in augustus start en eindigt. Daarom: een speciale dank aan Liselotte, Dorine en Sofieke! De kalender is echt handig en heel leuk altijd om te bezien!


last but not least: de linkerkant van de kamer. Met als achtergrond de map van Argentinië is het het blad met zoenen van op mijn afscheidsfeestje. Altijd leuk om eens naar te kijken.

Hasta la proxima!

PS: sorry voor de kleine fotos, ik heb ze echt niet veel verkleind, ik snap er niets van

vrijdag 24 oktober 2008

Bambibos

Hola queridos!


Yolan is in het officiële bambibos geweest! Aagngezien mijn totem van de scouts damhert (wat bambi ook is) is, moet ik toch wat meer info geven: Het bos wordt het bambibos genoemd aangezien de bomen van in de film op de bomen die ik heb gezien zijn gebaseerd. De officiële naam van het bos is "parque nacional los arrayanes".
Het was dus een van de excursies die ik zeker moest doen van mijn ouders hier, omdat het een unieke ervaring zou zijn. Ik zou dus met Juani en Martin met de mountainbike een tour doen van 24 kilometer op een schiereiland met aan het topje het befaamde bos. Een grote ontgoocheling was het wel voor mij om te horen dat er een belangrijk stuk van de weg kapot was, zodat wij niet met de mountainbike konden gaan.

Foto: Op de boot leerden we ook 2 Mexaanse meiden kennen.
Dus hadden we 2 keuzes: heen gaan naar het topje van het schiereiland met de boot en dan 12 kilometer te voet stappen, of alles met de boot doen. Omdat de tocht te voet toch heel lang zou duren en het al 2 uur was besloten ik en Martin om met de boot heen en terug te gaan.



De tocht met de boot was heel leuk, ook weer met een prachtig uitzicht over de meren daar. En dan kwamen we aan in het mooiste bos waar ik ooit ben geweest. Arrayanes vind je hier wel meer, maar alleen daar, op het puntje van dat schiereiland, zijn ze zo hoog en dun. Waarom? Wel omdat ze moeten vechten voor licht en ze daarom zo groot worden. Het lijken wel reuzebomen. Maar opgelet als je het bomen noemt, want in feite zijn het uit de kluiten gewassen sruiken, aangezien verschillende "takken" dezelfde basis hebben. Een voorbeeld zie je hieronder:




Tot daar de biologische uitleg, het was een echt sprrokjesbos. Geen wonder dat disney zich inspireerde op de arrayanes, het was een verschrikkelijk mooi zicht.

Hasta la proxima!

woensdag 22 oktober 2008

Barilo Barilo

Hola Belgas!

Yolan is dus terug van Bariloche, het was zeeer fijn, zeeeer mooi en vooral: zeer ver. Ik kan onmogelijk heel de reis samenvatten in 1 interessant bericht, dus zal ik het thema per thema doen.

Beginnen doen we dus bij het begin, maar ook bij het einde, namelijk de reis in de auto. Die was ongelooflijk lang: 1700 kilomter heen en dat zelfde aantal kilomteters terug. Dat is dus gelijk aan 2 keer anderhalve dag in de auto zitten. Dat is dus echt wel lang hoor.


Mijn vader beschreef de reis als volgt: eerst zie je velden en akkers tot in Santa Rosa (provinciehoofdstad van La Pampa), dat is ongeveer een 3de van de reis. Dan zie je extreem lang gewoon een vlakte met struiken, wat dus typisch Patagonië is en dan een uur tot 2 uur voor we aankomen zie je extreem mooie landschappen met bergen en meren.

Foto: het extreem mooie landschap.
Zo heb ik de reis ook gezien, behalve dat eerste deel, aangezien we dat deel in de nacht hebben afgelegd. Laat me dat even verder uitleggen:
Het plan van de heenreis ging als volgt: Vrijdagnamiddag gingen de ouders met 2 vrienden in de namiddag vertrekken om in de nacht in Santa Rosa in een motel te slapen. Wij gingen met de kinderen (zonder Laura en Hernan, wegens examens en werk) in de nacht reizen om de in de ochtend samen te komen met de ouders en vanaf daar samen te reizen. Dat plan is met verven gelukt. Ik ben veilig en wel in Bariloche aangekomen en ook veilig aankomen in Haedo was geen probleem.


Trouwens: het is hier een maand en kijk eens hoe warm het was tijdens de reis: mijn familie zei me dat dat heel normale zomertemperaturen zijn, dat wordt bakken en braden!(36 graden voor diegenen die niet goed kunnen lezen:p)

Volgende keer meer nieuws

Hasta pronto!

zaterdag 11 oktober 2008

op reis!

hola amigos!

Yolan zal een week lang geen boodschap verzenden, de eerstvolgende zal waarschijnlijk maandag 20 oktober zijn. Ik ga namelijk op reis met mijn gezin naar Bari Loche!
Wat ik weet over die plaats is dat er enorm coole disco's zijn, je er kunt gaan skieën en snowboarden (wat ik natuurlijk ga doen) en dat de natuur er prachtig is. Ik hoop dat ik fotos zal kunnen nemen maar ik heb vandaag -verdorie- vastgesteld dat mijn fototoestel helemaal niet meer werkt. Das wel dikke pech. Fotos zullen dus komen van andere fototoestellen.
Ik heb een paar fotos geselcteerd die me leuk leken om te laten zien, gewoon willekeurig gekozen:
Dit is de wacht bij het graf van San Martin. Ze mogen, net als die Engelse dudes, niet bewegen. Enorm leuk dus om fotos te nemen. San Martin is de held van Argentinië. Ik zal wel eens een blogbericht aan hem weiden
Dit is dus een kus aan mijn moeder wanneer ze verjaarde. Vind ik gewoon een leuke foto:D.
Dit is een foto door iemand anders genomen in de klas. De andee is Juangia, een van mijn beste maten in de klas.
Dit is de luchthaven van Madrid, de mooiste die ik al heb gezien

Wens me succes op mijn reis en tot de volgende!

dinsdag 7 oktober 2008

Cool site

Hola Belgica!

Vrijdag is Yolan voor de verandering nog eens uitgegaan. Maar deze keer met fotos! Het was de verjaardag van Tony, een Italiaan in mijn klas. Hij leeft wel al van zijn 9 jaar in Argentinië, dus kan een pak beter Spaans spreken dan mij:p. Maar wij zijn toch steeds de 2 "europeanen" van de klas.

Eerst was het pizza bij zijn thuis. Daarna beetje chillen om vervolgens rond 1 uur richting de disco te gaan. Het was wel nogal ver stappen maar we hadden drank...gelukkig.
Daarna stapten we op een over overvolle bus richting de disco. Ik heb helaas geen fotos van de busrit, er zaten echt enorm veel mensen op. Mijn vrienden zeiden dat het niet veilig was om fotos te nemen, ze zouden mijn toestel kunnen stelen.
Het feestje zelf was zeer geslaagd: Halfblote danseressen, mooie vrouwen, muziek die ik al begin te kennen, goeie maten, goedkope drank (12 euro voor 4 enorme bekers coctail en iets meer dan 3 euro voor een liter bier),....

1e maat, Zuche, was daar op 1 van zijn eerste feestjes en was dan ook enorm zat. Tegen het einde hebben we hem moeten helpen aangezien hij de vloer aan het onderkotsen was. Maar ja, iedereen heeft dat wel al eens voorgehad he (buiten ik natuurlijk).
Foto: Zuche

Tegen dat we terug buiten waren was het al weer klaardag. We zijn samen met wat vriendinnen gaan ontbijten (in een pompstation) en dan naar huis om lekker te gaan slapen.


hasta luego

a normal day in the life of Yolan

Hello everybody

It has already been a month and a half since I arrived here in Argentina. All this time (more than six weeks) in a foreign country made me change some of my habits. Some automatisms in my life now are certainly different from the ones that I have in Belgica. It's also the perfect reason to describe an ordinary day in Argentina. The hours aren’t always correct, because every day is a bit different.
  • 6.30: Alarm clock rings for the first time :( my first reflex is to postpone the awakening-moment for 10 minutes : )
  • 6.50-7.15: I prepare myself for school. Usually I eat cornflakes as breakfast
  • 7.15-7.30: Leaving home for school. My superdad brings me, thank you daddy
  • 7.30-14.00: Schooltime (I will write later about my life on school in an other message)
  • 14.00- approximately 14.30: Trip to home with the bus.
  • 14.30-15.15: Hurray, finally lunch! I’m always hungry!
After lunch there are different things I can do.
The main activities between 3 and 6 PM are:
  • Siesta. There are times that I really need it!
  • Chilling out, watching tv, talking with friends of Belgium, or from here of course.
  • Writing for my blog (as I do now)
  • Meanwhile I am always listening to my iPod music, to remind me of the sexy Belgian music.
18:00-21:00 : Three to four times a week, including Saturdays, I leave for climbing. Climbing is my new hobby. Mostly I go there by bus or by car.

22:00-23:00 : As everybody finished work or school there are enough people to chat with before and during dinnertime: that’s between 22 and 23PM. A heel of a lot later than in Belgium, where we eat at 7PM. We sit at least an hour around the table.

23:00-?? After dinner I feel soooo tired and go to sleep. And as I have television in my own room, I love watching TV before I lay myself in the arms of Morpheus.

Well my dear friends, now you have an impression of an average weekday in the life of Yolan Gielen in Argentina. It isn’t that spectacular, but I like it.

Hasta Luego

PS: I write this in English especially for you, my Argentinean friends and family. You can leave a commentary any time!!!!

donderdag 2 oktober 2008

het grote toilet onderzoek

Hola todos

Ook dit thema moet eraan geloven, Argenijnse mensen hebben immers ander toiletgewoonten dan Belgen. Dit zijn de harde feiten:

Eerste vaststelling:
Op school wordt er tijdens de speeltijd haast niet naar het toilet gegaan, tijdens de lessen des te meer. Wanneer je met 2 gasten in het toilet aan het plassen bent moet je zeeeeker zorgen dat je als eerste klaar bent. Anders wordt ge met bijna 100% zekerheid geduwd, en dat is niet wa ge wilt hebben tijdens een rustige plaspauze.

Tweede vaststelling:
Dit is een bidet en elke welgestelde badkamer heeft het hier. Ik wist niet wat het was en vroeg voor informatie:
Aaah dat is iets zaalig. Je gaat er na je toiletbezoek recht boven hangen, zet de kraan open en er komt dan water recht in je aars gespoten. Zo was je je gat dan af en het voelt echt lekker aan.
...Er zijn natuurijk ook Argentijnse gewoonten die ik voorlopig links van mij heb laten liggen, dit is er 1 van. Het lijkt mij namelijk niet zoooo fijn.

Derde vaststelling:
Argentijners zijn veel preutser in het plassen dan hier in België. Ik moest eens in een disco gaan pissen, en er stond een rij van 5 man te wachten om op het toilet te gaan plassen, en de urinoirs stonden droog, ongebruikt. Dat vind ik nogal vreemd, Erg niet, maar vreemd wel.

vierde, en daarbij laatste vaststelling:

Dit is eerder een wetenschappelijk onderzoek dat ik moest uitzoeken van mijn broeder Frank. Ik moest zien in welke richting het toilet doorspoelde, dat hangt schijnt af van of je op het noordelijk of zuidelijk halfrond bent. Ik heb de proef op de som genomen, en het toilet spoelt hier tegen de wijzers in door.
Maar daarmee had ik natuurlijk geen vergelijking: een goede vriend uit België wist me echter te vertellen dat in België het toilet in wijzers in doorspoelt. Als deze informatie fout is, weet het me te zeggen. Je kan me altijd bereiken in koekoeksstraat nummer 77. Het is niet voor mij, maar voor mijn eenzaamheiiid. Voor diegene die dit kennen: schaam u niet, voor de rest 1 tip: man van Melle


Hasta Luego!