woensdag 27 augustus 2008

Lourdes in Zuid-Amerika

Zondag heeft Yolan een cultureel verantwoord bezoek gedaan: hij heeft namelijk het Lourdes van Zuid-Amerika bezocht, genaamd Lujan. In Lujan staat een enorme basiliek die volledig aan Maria gewijd is.

U ziet het of niet: het is een enorm mooie en grote basiliek, waar zelfs een atheïst als ik even moet bij slikken. Het is het belangrijkste bedevaartsoord in Argentinië. Juan wist me te zeggen dat het de gewoonte is om te voet naar Lujan te stappen. Hij heeft het al 2 jaar na elkaar gedaan (in 1 dag) en dat is toch 64 kilometer! Wel zei hij erbij dat hij erna nog nooit zo een grote blaren had gehad:D.
Wij dus naar binnen en daar was het minstens even mooi. Er was ook juist een mis bezig, wat een mooi effect gaf.

Deze foto lijkt echt heilig: het licht schijnt juist op de heilige, dat kan toch geen toeval zijn? En ik heb dat moment kunnen vastleggen met een kapot scherm! Wat een goede fotograaf ben ik toch.
We liepen wat rond in de kerk en ik zag mensen biechten, nog nooit gezien. Bij het naar buiten gaan knielden Agus en Juan even en ze begonnen een klein gebedje. Ik besloot het daarbij te laten, aangezien ik niet eens zou weten wat te zeggen. Daarna zijn we gewoon terug naar huis gereden en heb ik voor heel het gezin pasta carbonara gemaakt! Ze vonden het zeer lekker en we gaan het dit jaar zeker nog eten. Daar heb ik natuurlijk niets op tegen.
Om dit bericht af te sluiten nog een foto van mij in schooluniform.

Hasta luego!

7 opmerkingen:

noppe zei

oye che boludo!!

de gilbert bodart is gepakt met valsmunterij, ignace crombé heeft zen vriendin nog is geslage en standard heeft net liverpool ver uit den champions league gekegeld. bij deze zijt ge terug mee met het belgischen nieuws...
en ohja, yolan ziet er vetstrak en tektonik uit in zen uniform, rrrrrrr!

het ga je goed!
hasta la victoria siempre

Frank zei

@Noppe Ni liegen hee manneke. Ignace crombé zit nu in de Skoete van Kortenberg, da's wel waar.

@Yolan : schoon paksken dat ge daar aanhebt. Ge ziet er plots weer wat jonger uit. Ik merk dat ge precies een beetje godsvruchtig aan het worden zijt. Als ge maar van de nonnekes blijft is het allemaal dik ok voor mij. Hoe zit het trouwens met de rubbers ;-)?

Nog een blogtip om af te sluiten. Ge moet uw foto's iets minder klein maken. Dan kunnen wij ook wat meer details zien op uw foto's.

moes zei

Ferme foto Yolan, om zonder zichtbaar scherm zoiets heiligs klaar te spelen moet je wel een héél goede fotograaf zijn! Dju, jammer toch dat er zomaar op je nieuw toetsel getrapt werd, maar jij kan een nieuwe trend lanceren: foto-shooten met zwart scherm. ;-)
Knappe jongen in dat uniform!
Wel een hels ritme van 7.30u tot 14u zonder pauze, kan ni missen dat je ni dagelijks blogt. Kon je Judy's boodschap begrijpen? Ik wel, nadat ze het voor me vertaald had. Morgen rijdt ze met ons mee

Leen Massy ... zei

...in de camionette en volgende week is ze al terug naar Venezuela.
En? hebben olla vogolas nestas begunnen hinase tu?

Grietemiet zei

You sexy motherfucker!
(excuses tante leen)

Als je terug bent in Belgie heb je alvast al een paar Grieten aan je been hangen ( ik heb net de foto in je kostuum laten zien aan vriendinnetjes). Ik heb alvast gezegd dat ze nog even op droog zaad moeten zitten.

Toedel kantroedel en,(om niet onder te doen voor de anderen)
un abrazo muy fuerte


NU hoop ik nog dat het juist geschreven is.

Anoniem zei

hey! alles goed??? hi mi name is agustin, i m an AFS volunteer (AFS is an exchange org), and some girl who go to your school told me there was an exchange student from belgium so i asked her if u had any blog or something like that so she gave me this web page.. i was an exchange student 2 years ago in the US, and after that i started volunteering with AFS so i m always in touch with exchange students.. there s a guy from the US who lives in Castelar very close from where your school is, i live in Ituzaingo, i have a facebook Agustin IZquierdo, and msn agustin_izq@hotmail.com... maybe u ll think u is this crzy guy who is leaving a comment in my blog! haha but i really like to be with exchange students cuz i have been there and i know how it is..well man hope u add me to the msn! take care

gilain zei

@noppe:bedankt voor het nieuws uit België! Dat van Standard wist ik wel, omdat ik de sport van België nog steeds volg via sporza.be;)

@frank:bedankt voor blogtip en mijn pak was nat omdat het voor de eerste keer hier regende! Op 2 weken 1 maal regen...heerlijk

@mama: ik heb wel degelijk pauzes op school, gewoon geen middagpauze. De reactie van Judy begreep ik redelijk, maar niet helemaal, maar de context begreep ik wel:D.

@griet: Danku om me altijd aan het lachen te maken me u commentaren:D. muchos besos!