maandag 3 november 2008

parilla aan het meer

Hola todos!

Het is al weer een hele tijd geleden, echt sorry voor dat. Maar het is soms moeilijk om beginnen te schrijven. Ik had waarschijnlijk al vermeld dat we in Bariloche een verschrikkelijk mooi uitzicht hadden. Ons hotel had vlakbij het meer een prachtig hutje waar ge parilla kon houden.
Parilla is hetzelfde als een barbecue. Maar barbecuen is hier DE specialiteit.Even beetje meer uitleg: Parilla is hier het vaakst samgesteld uit: morsilla (onze pens, maar dan groter, en ze snijden hem open en doen alles eruit. Het ziet er walgelijk uit maar het is uberlekker =foto
choripan (chorizos met brood = ook foto), costillas (ribben, wel anders dan bij ons), asado (suk vlees) en vacio (ander deel van dier). Dit allemaal op een heeeel laag vuurtje, heerlijk gekruid en puur vlees.

Dit is wat ze hier eten als ze mensen uitnodigen of als er iets te vieren valt (vb mijn aankomst, wanneer Saïdja komt). Dit is ook het enigste dat mijn vader of mijn broer "koken".


Dus in dat hutje aan dat meer hebben wij een heerlijke parilla gehouden. Het was niet de eerste en het zal zeker niet de laatste zijn.

Hasta la proxima!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Jo Yolan,
Hier streekt de in-de-positieve-zin-een-tikkeltje-jaloerse Korneel.
Het is zalig om u foto's te bekijken. En ge doet dat vree goed zo een dagboek bijhouden.
Heb daarnet tijdens een les cultuurwetenschappen nog samen met Liselotte over u zitten fantaseren.
Ohja.
Ik plaats hier binnenkort nog wel iets en kijk uit naar het volgende artikeltje. Bij Yolanibus de BosR**ker. Love, Korny

Tinte zei

Hey Yolan, ziet er lekker uit (behalve die pens) :-) Moet je maar eens voor ons maken als je terug bent. Vele groetjes!

moes zei

yukkie, geen land voor een veggie
maar voor dat meer wil ik nog wel eesn afkomen : )