woensdag 11 maart 2009

Manuuuu!

Hola Belgica!



Jaja, de vorige week toch een zeer drukke geweest: ingeschreven in cursussen, naar verjaardag geweest van 1ste gastzus, maar de leukste dingen waren: Naar Manu Chao gaan kijken en de volgende dag voor 4 dagen naar het 2de grootste carnaval van Zuid Amerika vertrekken!


Foto: den Alex int zwart wit

Ik moet zeggen: Ik heb Manu Chao al zien optreden, en dat was het beste concert dat ik ooit heb gezien. Maar nu kon ik hem zien in een Spaanstalig land, wanneer ik al zijn teksten begreep, dat zou dus geweldig worden.


Foto: DE Manu!

En of het geweldig was! 3 uren moesten we de muziek aanhoren die ik het allerliefste heb. Er waren 2 dingen die ik vooral herinner van het vorige concert: dat zijn liedjes live totaaal anders zijn dan op cd en de kippevelgevende akoustische gitaarsolo. Wel, nu waren die nog beter. Er was denk ik een nieuwe gitarist die de pannen van het dak speelt. Hij bleef echt gaan op die gitaar (elektrisch en akoustisch). En de liedjes waren weer zoveel anders dan op de cd's. Eerst een uur lang alle liedjes heel hard, dan was het 1 groot feest. Dan een uurtje rustig (met liedjes als el viento, clandestino, la despedida) om dan weer te eindigen met een superhard uur.


Foto: aant zweten van het dansen

En ze zijn echt 9 keer ofzo terug op het podium gekomen, dat is wel leuk en al, maar op het einde konden we eeecht niet meer van al dat springen en zot gaan. Ze hebben hier trouwens een ander soort mushpit: ze gaan met 3 of 4 in een ronde staan en duwen iedereen achteruit. Iedereen doet dan mee en er ontstaat nen heuse cirkel. En als dan de climax komt vult die zich volledig met mensen en dan is het gaan he. 1 keer begon ook iemand gewoon in de cirkel in een cirkel te lopen en dan begon iederen zo in het rond te lopen. Dat was echt zalig om te doen.


Foto: 1 van die cirkels die zich juist hadden gevuld

Na het concert wel iets spijtig beseft en dat is dat ze eindelijk hier iets hebben gestolen van mij (mijn gsm), maar ja, iedereen vond het zo raar dat hier in Buenos Aires ik nog nooit bestolen was. En de gsm was toch maar 25 euro waard. Spijtig wel dat ik ook alle nummers kwijt ben, maar het maakt niet zo. En dan de volgende dag op carnaval vertrokken met Alex! Maar dat is voor volgend berichtje

Yuuuuuuw

4 opmerkingen:

Moosability zei

De max Yolan, Manu chao int echt, in zijn eigen habitat. U dus al stevig aan het voorbereiden op rock werchter? groetjes vanuit Belgica, uw mama is hier op bezoek voor de kleine wolf een bezoekje te brengen. Tof hé?

Saïdja zei

Miljaar!
Hier een jaloerse zus zene! Wij hadden ook al gecheckt of de manu ni ergens optrad op ons tripke, ma de data kwamen ni zo geniaal goed uit... Que pena!! Dikke pena!

Achja. wel koewl da gij hem hebt kunnen zien! Jammer van u GSM, da wordt berichtjes sturen met skype eh :)

Alee schatteken, als k tijd heb probeer k u nog wel ns te bellen, allesinds alles sehr gut hier in bolivia! Bolivia is tof! Lijk het afrika van Zuid-Amerika :) dus wij hier in ons nopjes!
toedeloew boetie, blijft er maar van genieten eh!!
smootch

Anoniem zei

Ja , Yolan, pak al die extra festival-ervaring maar mee voor deze zomer werchter te doen.
We zullen wiji daar eens een Belgisch kringsken maken eh
joeee

Anoniem zei

't Was met Saidja in Werchter dat ik Manu Chao heb gezien, indeed, keigoed en we stonden dan nog vanvoor.
Tof Yolan dat je ook dat nog kunt meepikken. Miljaar, 't kan ni op!
And now for something completely different: studeren! : )
Een dikke merci voor je lange brief, een van dees, kind...
kus kus