dinsdag 9 juni 2009

Off-program/Iguazu

Hola iedereen!

Jaja, nu heb ik eindelijk een excuus voor niets geschreven te hebben: ik had echt geen tijd. Mijn situtie is ondertussen volledig veranderd: ik ben niet meer op uitwisseling, en heb eigenlijk niets meer met YFU te maken.



Foto: een vlinder met doorzichtige vleugels die ik heel mooi heb kunnen fotograferen

Het zit zo: ik ging in Baires naar de universiteit en volgde meerdere cursussen (dj, argentijns koken,...). Maar in de universiteit bleek ik echt niet de juiste vakken te volgen (sociologie was echt mijn ding niet) en al de cursussen eindigden in mei. Ik had dus schrik dat Juni een beetje "de maand te veel" ging worden, dus bedacht Yolan een plan. Ik vroeg dus aan YFU of er de mogenlijkheid in bestond om in juni "off program" te gaan. Dat betekent dus dat ik gewoon nog mijn ticket naar huis heb, maar buiten dat niets meer met de organisatie te maken zou hebben.



Foto: Het mooie zicht op de "keel van de duivel"

Zoals u het reeds verwacht: het is me gelukt, en nu voel ik me zeer goed, ik kan een beetje doen waar ik zin in heb. Van de dag ik vrij was heb ik mijn vliegtuigticket geboekt naar de waterallen van Iguazu. En daar ben ik zoo blij om want het is het mooiste natuurspektakel dat ik ooit in mijn leven gezien heb.



Foto: het zicht van de Braziliaanse kant

De watervallen zijn volledig anders dan de Niagara Falls in Canada. Daar is het gewoon 1 grote U vorm van water dat in een ondoorbroken lijn naar beneden dondert. Iguazu falls bestaat namelijk uit ongeveer 270 watervallen! Maar dit wnner er veel water is, ik ben er echter geweest wanneer er echt niet veel was. Maar het bleef ongelooflijk. En het mooiste punt is "de keel van de duivel" waar je een ongelooflijke hoeveelheid water naar beneden ziet gaan. Maar je kan het meer niet zien door de mist die er hangt. Ik ben de watervallen gaan zien van de Argentijnse en de Braziliaanse kant. Het was zeer mooi langs de Braziliaanse kant maar het indrukwekkendste was de Argentijnse kant. Ik heb ook een boottrip genomen die je onder 2 watervallen brengt. Helemaal nat, maar blij was ik erna.



Chinezen zijn steeds aanwezig! En ik moest met hen op de foto!

Ik zit hier in een hostel met zeer veel buitenlanders (nogal wiedes dat). Een man van Manchester was de ongelooflijkste: hij was op een 3 jarig durende reis en was halfweg. Hij heeft al de hoogste top van Europa en Amerika bereikt en wilt zijn reis eindigen met de Mount Everest te beklimmen. Maar zijn verhalen waren ongelooflijk. Ook een vrouw van Nieuw Caledonie ontmoet. Het blijkt ergens dichtbij Australie te liggen. Maar het is allemaal zo leuk om te horen en ik ben blij met mijn beslissing.

Oke en ik heb gehoord dat ik dus donderdag 25 juni in zaventem toekom rond half 7 in de avond. Diegenen die mij willen opwachten zullen daar dus moeten staan. De echte vluchtgegevens komen later



Foto: mijn model kant kwam even boven. hahaha


Oke ik zal hier nog een beetje een toffe tijd beleven en ik wens al mijn vrienden de beste examens toe. Doe het goed!

Hasta luego

5 opmerkingen:

Griet zei

amai !
ik ben onder de indruk !
dorst ga je daar alvast niet hebben, hahahahahahaha (het is de examnstress)
Ik kijk uit naar je terugkomst
veel plezier daar nog

kus Grietje

groet zei

ik kom net van oma,
en ze heeft me een foto laten zien van waar zij staat op net dezelfde plek als jij met de japanner :)
Ze is benieuwd naar je verhalen hoor ! (en ik ook)

Griet

Moosability zei

geniet maar van uw off program.

Ps: is het een spelletjes om de veele sgrijfvauten eruit te halen?

moes zei

nee, eerder het spelletje van-ik-moet-dringend-terug-wat-vlaams-gaan-klappen : )
geen twee weken ni meer, kid
can't wait, geniet van de laaste ronde
kus kus
je enige echte

Paul zei

Hola Yolan,
Soy Paul, un amigo de tu mama desde muchos anos. Estoy disfrutiendo la hospitalidad de tu mama y Karel en 'la douce France'. Un saludo a todo los argentinos. Hasta la vista.